Scenkonst: Barn och unga

Nu ligger utbudet för våren 2013 ute!  KLICKA HÄR

Här är en sida för de som samordnar scenkonst för barn och unga ute i våra kommuner. Här får ni veta vilka föreställningar som ges arrangörs/turnéstöd.

HÖSTEN 2012
Sju teaterföreställningar turnerar våra skolor i höst och närmare 50 spelningar planeras. Det innebär att minst 5000 barn och ungdomar kommer att möta teater i höst i Norrbotten.

”Vem kan du älska” med Teater Tropos från Västerås spelar under septeber i Piteå, Arvidsjaur, Luleå och Jokkmokk. En föreställning som väcker frågor kring hedersrelaterat våld,normer och fördomar. Läs mer!

”Surrender” – En världspremiär från Riksteatern den 3 oktober i Boden. Baserad på Astrid Lindgrens stipendiaten Sonya Hartnetts roman med samma namn (Ninni Tersman står för manus) och med musik av Little Majorettes. Läs mer!

”Det brinner! Det brinner!” av Sundsvallsgruppen Teater Soja för de minsta turnerar också i oktober. Läs mer!

”Skuggdetektiverna” av Umeågruppen Skuggteatern bjuder på mysterier och deckorgåtor för lågstadieklasser i Porjus, Vuollerim, Arvidsjaur, Boden, Luleå och Piteå (I Piteå kan offentligheten lösa mysteriet lördag 28 oktober i Christinasalen) Läs mer!

”Kontaktannons 2012 – ekot från serverhallarna” med Teater Scratch. För högstadiet och gymnasiet. Vilken frustration och känsla av livslögn krälar bakom rakhylvar, hårförlägningar och käcka faceboookuppdateringar? Läs mer!

 

”Kackelirackel” med Lule Stass åker vidare med sin fysiska teater genom länet och träffar barn i förskole- och lågstadieåldern efter en hel rad sommarföreställningar på Norrbottens museeum. Läs mer!

När vinterns stjärnor lyser här” spelar runt 20 föreställningar och turnerar övervägande delen av våra kommuner och gymnasier i Norrbotten. Hur har språkpolitiken påverkat vår syn på identitet, människovärde och synen på vårt norrbottniska kulturarv? Hur påverkar det oss än idag och varför vill ingen prata om det?

Med prisbelönta Josette Bushell-Mingo vid regirodret och sju språk på scenen förväntas detta bli årets snackis. Läs mer!

Blankett för redovisning och utbetalning finns under fliken ”Blanketter för arrangörsstöd”

Gamla utbudskataloger:

PDF-katalog för våren 2012