Dags för Sommar och Sol!

nytt arrangörsstöd för Små Scener i Norrbotten glädjer teaterkonsulent Anna Björk

Nu så, halva distansen längs upplevelse-vägen 2018 har vi hunnit med!

Riksteatern Norrbotten tillsammans med Norrbottens 14 Riksteaterföreningar och kommunernas  kultursamordnare tackar publiken för härliga upplevelser och ett gott samarbete med vårens repertoar.

Nu stundar lite värme och sol och så drar vi igång igen till hösten med nya scenkonstupplevelser, föreningsarbete, gemenskap och glädje!

Upplevelsefabriken har inte sommarstängt!

Sommarteater och en mängd musikupplevelser hör sommaren till. Bland annat har Lulestass  premiär på Kiruna Festivalen den 29.e juni med sin föreställning Undulaten som öppnade föreställningen och försvann
En pjäs för 4 år och uppåt om yttrandefrihet.
Norrbottensteatern har ny-premiär på Hägnan i Luleå den 14.e juni med sin publika En Midsommarnattsdröm

Innan midsommar uppmärksammas samtliga Byaföreningar att vi har ett nytt arrangörsstöd uppe och går till hösten; ”Publikutveckling Små Scener”. Ta dig en titt och låt dig inspireras att arrangera!
Scenkonst i Norr utbud Små Scener hö 2018

Hösten bjuder upp till stjärnspäckad politisk kabaré med humor och extravagans!

Redan den 24.e augusti på Kulturens Hus i Luleå drar Riksteatern igång med en stjärnspäckad politisk kabaré med humor, extravagans och engagemang! MEDBORGARBANDET, med bland annat Nina Persson (The Cardigans), Thomas Öberg (Bob Hund), Kristin Amparo och Oskar Humlebo (Moto Boy), önskar ge hopp och framtidstro till Sveriges väljare under valåret 2018.

Ett tiotal medverkande bidrar till myllret på scenen med ett liveband och artister, kända och okända, med viljan att lyfta kollektivet. Det är good old entertainment! Det här är en Best of-version av den hyllade ”Vinnaren tar allt” som spelades på Malmö Stadsteater våren 2018. Biljetterna är efterfrågade – Läs mer och boka biljett här

Ny säsong – ny repertoar!

För dig, dig, dig och dig.

Riksteaterns biljetter är släppta till höstens föreställningar, som arrangeras av riksteaterföreningar runt om i Norrbotten.

Titta in här för att se vilka föreställningar som spelas på din ort!
Riksteaterns Föreställningar

Riksteaterns kansli har sommarstängt fram till 22.a augusti

Glad Sommar!