NORRBOTTENSTEATERN PÅ TURNÉ!

DEN STORA ELDEN – En arkaisk berättelse som poetiskt beskriver hur vänner blir fiender, hur naturkatastrofer delar världen i rika och fattiga och hur orättvisor uppstår.

”Jag känner mig in i märgen glad över att ha fått chansen att skåda vår tids mänskliga kaos“ (Norrbottens-Kuriren )

En bäck rinner stilla mellan två byar, anslutna med en enkel bro. När vårfloden kommer svämmar bäcken över och byarna skiljs åt. Så drabbas plötsligt den ena byn av den ena olyckan efter den andra och inom ett år är byborna fattiga, utan tak över huvudet, drabbade av sjukdom och död. Efter sommarens torka, följer regn och översvämning, en feberepidemi och en stor förödande eld. Allt medan den andra byn lever i fred och välstånd.

DEN STORA ELDEN är en berättelse för vår tid om kärlek, vänskap, förståelse och icke-förståelse och om vad oförmåga att lyssna på varandra kan leda till. Det är en berättelse om alltings föränderlighet och hur världen kan brytas. Människorna är i slutet – eller i början?

Största delen av NORRBOTTENSTEATERNS stora föreställningsturnéer samarrangeras med länets lokala Riksteaterföreningar.  Varmt välkomna till

KALIX RIKSTEATERFÖRENING 16.e nov kl: 19:00
ÖVERTORNEÅ TEATERFÖRENING – en del av Riksteatern 23.e nov, kl: 19:00
ÖVERKALIX RIKSTEATERFÖRENING 27.nov, kl: 19:00
BODENS RIKSTEATERFÖRENING 29.e nov, kl: 19:00