SUPERHJÄLTAR I ARVIDSJAUR

En supervisuell och gränslös upplevelse för både döva och hörande, där specialeffekter blir scenkonst. Teckenspråksteater som du aldrig sett den förut, helt enkelt.

Skådespelare Aino Hakala i ”Superhjältar”. Fotograf: Urban Jörén

I föreställningen Superhjältar möter vi fyra superhjältar som går i samma klass på riksgymnasiet i Örebro. De måste lära sig att hantera sina superhjältekrafter samtidigt som de oroar sig för läxor, betyg, identitet och vänskap.

Med superkrafter som astralprojektion och telekinesi styr de rörelsernas hastighet, skapar föremål ur tomma intet och har telepatiska krafter. När ungdomarnas första superskurk dyker upp får de strålkastarljuset på sig. Samtidigt försöker de leva sina liv där de brottas med känslor, kärlek, svartsjuka och konflikter.

De står nu inför deras största utmaning någonsin där deras superkrafter och supergäng sätts på prov och lämnar oss med frågan om vem som är superhjälte och superskurk egentligen.

Superhjältar är en föreställning om det svåra i att hitta och acceptera sig själv, med alla de bra och dåliga sidor en har. En supervisuell och gränslös upplevelse för både döva och hörande, där specialeffekter blir scenkonst. Teckenspråksteater som du aldrig sett den förut, helt enkelt.

Pjäsen är skriven och regisseras av Filip Burman som tidigare stått för manus till Tyst Teaters Bröderna Marx. Superhjältar spelas på svenskt teckenspråk och dubbas till svenska.
Biljettinformation:
ARVIDSJAUR RIKSTEATERFÖRENING 27.e okt kl: 15:00

Varmt välkomna!