OAVSETT HÄRKOMST OCH UTSEENDE HÖR VI SAMMAN

Dockförare och tillika regissör Margareta Selander och dockförare Lars-Göran Selander i samband med föreställningen i Jokkmokk 16.e oktober. Foto: kultursamordnare Anna-Karin Aira.

VAR ÄR MAMMA? En pjäs för de allra minsta om identitet och vänskap

En dag flyter ett stort ägg upp på stranden. Det har färdats lång väg och guppat omkring på havet. Vad finns i ägget? Det undrar djuren som nyfikna undersöker det. Mer ska inte avslöjas här, men att det är någon som inte riktigt passar in är helt klart.

Att hitta en vän i ett nytt land är inte alltid så lätt, men rädslan för det okända kan övervinnas om man bara ser varandra.

Teater Månstjärnan producerar pjäser för barn och ungdomar. Ensemblens repertoar genom åren visar ett mäktigt spektrum av egna sagor. Månstjärnan, som är stilbildande inom sin genre, levererar föreställningar i en klass för sig. I dialog med publiken skapar Månstjärnan ett djupt engagemang i frågor om medmänsklighet och kärlek, med övertygelsen om att var och en av oss är enastående och speciell. Teatersällskapet har sitt säte i Umeå, Västerbotten.

Riksteatern Norrbottens turnéstöd har möjliggjort föreställningsturnén i Norrbotten i samarbete med kultursamordnare i länets kommuner.  Turnén har gått genom Gällivare, Jokkmokk, Haparanda, Boden och avslutas idag för barn i Piteå Kommun.

Du hittar rekommenderat utbud för Barn -och Unga våren -19 på scenkonstinorr.se