Norrbottnisk LÄNK-ensemble till Stockholm

EXHIBISIONISTERNA från Pajala på LÄNKS RIKSTEATERFESTIVAL

Under våren har hela 74 grupper! runt om i Sverige spelat upp sina föreställningar under sin regionala LÄNK Festival. Norr -och Västerbottens LÄNK-festival genomfördes i år på Norrbottensteatern 20-22.a April.

EXHIBISIONISTERNA’s föreställning ”DNA”, av den brittiska regissören och manusförfattaren Dennis Kelly, blev en av åtta nationellt utvalda grupper att få framföra sin uppsättning på Riksteatern i Stockholm i helgen som gick.

Gruppen är bildad genom ett samarbete mellan TORNEDALSTEATERN och PAJALA KULTURSKOLA och finns till för de unga som vill utveckla sitt teaterintresse. Vi riktar ett stort GRATTIS till alla i ensemblen – imponerande!

ensemblen EXHIBISIONISTERNA på Riksteaterns scen i Hallunda

LÄNK- en bro mellan skolan, unga amatörteatrar och den professionella teatervärlden

Det var en gång en brist på angelägen dramatik med rollistor som passade för unga ensembler. Men sedan kom LÄNK. LÄNK är nyskriven dramatik för skolor och unga amatörensembler (15-20 år). Riksteatern beställer pjäser av landets hetaste dramatiker och ger skol- och amatörensembler möjlighet att sätta upp nya pjäser, specialskrivna för dem.

LÄNK ger klasser och grupper möjlighet att spela sin föreställning på sin ort och på en professionell teaterscen. Riksteatern Norrbotten, Norrbottensteatern & Ung Scen i Norr ställer lokaler och personal till förfogande för medverkande ensembler. Genom coaching, workshops och möten får unga ensembler kunskap om den professionella teaterns arbetssätt och villkor.

LÄNK är en bro mellan skolan, unga amatörteatrar och den professionella teatervärlden. Här skapas möten mellan skola och lokala experter på kulturarrangemang och kulturförmedling.

Dags för intresseanmälan inför LÄNK 2020

Att delta i LÄNK är kostnadsfritt. Ensembler och skolor får dock själva finansiera den egna produktionen (scenografi, kostym, teknik), del av utgifter i samband med regissörshelgen samt del av deltagande i festivaler. Intresseanmälan till Länk: Intresseanmälan LÄNK 2020. Anmälan är inte bindande, den ger gruppen möjlighet att läsa aktuella Länk pjäser.