NY FRISKA RESURSER TILL ARRANGÖRERNA I LÄNET VIA PUBLIKUTVECKLING SMÅ SCENER!

gamla småplatsstödet och Arrangera Under Samverkan =

PUBLIKUTVECKLING SMÅ SCENER

STÄRKTA INSATSER

Det nya stödet ”Publikutveckling Små scener” fördelas av Riksteatern med projektmedel från Region Norrbotten, samtliga Norrbottens Kommuner, Norrbottens Bygdegårdsdistrikt och Folkets Hus och Parker.

Kriterierna påminner till stor del om de tidigare två stöden så tillvida att det gäller för professionella scenkonstarrangemang utanför centralort eller i glesbygdskommuner under 3500 personer i befolkning. Nytt är att det finns en riktning som gäller just arrangörsutvecklande och mer specifikt publikutvecklande insatser och att stödet enbart kan sökas av Riksteaterföreningarna ute i länet. Dock kan din kommuns Riksteaterförening stå som medarrangör och behöver alltså inte vara huvudansvarig.

CENTRALORTEN & LANDSBYGD BYGGER KULTURBROAR

Det har sett lite olika ut i länets kommuner och våra Riksteaterföreningar när det gäller gemensam repertoarplanering för landsbygden. Med det nya stödet hoppas vi på ett stärkt samarbete, nya uppslag och idéer, utforskande och spännande repertoar. Ta kontakt med din närmaste Riksteaterförening om din byaförening önskar arrangera ett scenkonstarrangemang för småplats:

Arjeplogs Riksteaterförening  
Arvidsjaurs Musik- och riksteaterförening
Bodens Riksteaterförening 
Gällivare Riksteaterförening
Haparanda Riksteaterförening
Jokkmokks Riksteaterförening
Kalix Riksteaterförening
Kiruna Teater- & Musikförening
Luleå Riksteaterförening
Pajala kommun Arrangörsförening Riksteatern
Piteå Riksteaterförening
Älvsbyns Riksteaterförening
Överkalix Riksteaterförening
Övertorneå Riksteaterförening

UTBUDSFÖRSLAG och STÖDNIVÅ HÖSTEN -18

För att ge alla arrangörer lite hjälp på traven finns det ett sammanställt, föreslaget utbud som presenteras på SCENKONST I NORR tillsammans med ansökningsinformation m.m. Webbsidan är tidigare mest känd som grundval för skolkulturutbudet i norr men kommer nu alltså att fullt ut tas i besittning även av ”Publikutveckling Små scener”.

Och nu det mest spännande av allt – hur mycket pengar kan jag som arrangör få genom detta? Jo, med tanke på att vi i år pga av startsträckan bara har höstsäsongen att fördela så är beslutet för i år att vi i Norrbotten erbjuder;
upp till 4000kr för resa och boende samt
50% eller max 4000kr/föreställning
för de föreställningar som ordnas i enlighet med stödets kriterier kring geografi och inriktning! Sammanlagt upp till 8000kr per arrangemang.

Vi rekommenderar ett snabbt besök för att titta på utbudet för hösten, många av föreställningarna är redan i gång med att turnéplanera och det finns ju även mycket annat som kan passa er som en lämplig utmaning.  Läs mer här!