Dan Swärdh Årets Assar stipendiat -18

Årets Assar är en utmärkelse som Riksteatern Norrbotten delat ut sedan 1998. Stipendiet är uppkallat efter Assar Wågström, eldsjäl och stor kulturprofil i Kiruna. Utmärkelsen delas ut årligen till en person eller personer som gjort en extraordinär insats för att främja teaterlivet i Norrbotten.

ceremonin ägde rum på Polar Hotell i Älvsbyn, prisutdelare var kommunalråd Helena Öhlund och regionala styrelsens ledamot Anneli Nilsson. foto: Älvsbynews

 

MOTIVERING:
Årets Assar går till den mångsidige skådespelaren, regissören och konstnärliga ledaren Dan Swärdh som under trettio år berikat teaterlivet i första hand i Norrbotten, men också i övriga Norrland, från små bygdegårdar till större arenor.

Med stor kunskap om skilda företeelser i samhället i kombination med hans genuina sceniska närvaro har han framgångsrikt nått nya publikgrupper, såväl på arbetsplatser som i skolor och institutioner.

Samarbetet med Riksteatern Norrbotten har varit och är mycket givande och produktivt. Därför vill vi med denna gest visa vår tacksamhet och önska fortsatt framgång i arbetet med att föra ut teatern som en livgivande och utvecklande faktor i samhällslivet.