Folket bio är folkets bio

Camilla Skiöld: Barn- och ungdomskulturchef i Arvidsjaur

Har idag fått en praktikant – min dotter Felicia som ska hjälpa mig under två veckor. Hon går Media på Strömbacka i Piteå, så hon kommer att bli riktigt användbar. Vilken lyx! Och så är det mysigt att få ha henne på nära håll ett tag… Idag har det varit mycket kontorsarbete, fakturering av kulturskoleelever och sådant som ingen vill läsa om på en blogg. Men jag vill ändå slå ett slag för Folkets bio. Idag bokade jag en film till förskolan, för att fira Bästa Skolkommun 2011, och imponerades både över urvalet och hur billigt det är. 1.000 kronor! www.folketsbio.se. Vi har beställt
Vem är var? i regi av Jessica Laurén. Det är illustratören och barnboksförfattaren Stina Wirséns kluriga teckningar Vem som blir film för andra gången. Kul för de små!

Alla beställningar till Norrbottensmusiken är godkända idag. Det blev 16 föreställningar allt som allt
under 2012 och en väldigt fin bredd – folkmusik, visor och rock i en härlig blandning. Elever från högstadiet och gymnasiet var med på utbudsdagen 1:a september och de har också varit med och röstat fram vilka artister som ska komma till Arvidsjaur. Långkalsong, Olivias poesiorkester och Arctic Light var främsta favoriterna i årets omröstningen!